zaterdag 25 juni 2011

Babybreien/ Baby knitting

Oh, wat is het lang geleden dat ik voor het laatst heb geblogd! Ik ben ook zo druk geweest met vanalles. We hebben zelf kaarten ontworpen voor onze trouwdag, bruidsjurk doorgepast, op zoek naar een geschikte fotograaf in fotografenland en voor je het weet...is het weer bijna juli. Dus we moeten nu toch echt even bijpraten...
Ohh, it's such a long time ago since I blogged! I was so busy making cards for our wedding, fitting my wedding dress and searching for the right fotographer and before you know it, it's almost july. So I really need a chitchat now...

Afgelopen weken ben ik totaal verliefd geworden op Phildar. Ookal vind ik het garen ontzettend duur, de katoenen zijn van prachtige kwaliteit. En zeg nou eerlijk...waar vind je zulke mooie kleuren?
Last weeks I totally fell in love with the yarns of Phildar. Although the yarn is quite expensive, the cottons are from good quality. And be honest...where do you find these beautiful colours?


Ik heb met name Aviso en Thalassa gekocht. Niet goedkoop, maar als je het klein houdt, dan is het makkelijk te doen. Vooral de Thalassa is enorm zacht. Er zit een anti-bacterieel materiaal in en dat is voor baby's natuurlijk handig.
I bought Aviso and Thalassa. Not very cheap, but when it's a small project, it's not that expensive. The Thalassa is very soft. It contains anti-bacterial material and that's ofcourse very useful for babies.



Ik was voor mijn werk in Veenendaal en toevallig had ik een uurtje over. Nou, die bleek erg goed van pas te komen, want ik heb een enorm leuk winkeltje ontdekt...Jackies atelier! Het is een schattig klein huisje in de achtertuin van een boerderij met werkelijk prachtige garens van Phildar, Drops, maar ook mooie stoffen van Tilda en vilt in allerlei kleuren. Ik heb er een uur doorgebracht en vertrok uiteindelijk met een tas voor moois voor de volgende projecten. Uit dit boek...
I was in Veenendaal for my work and had an hour left. Well, it was very useful, because I found a very nice shop...Jackies atelier! It's a sweet little house in the backyard of a farm with delicious yarns of Phildar and Drops, the nices fabrics of Tilda and felt in all kinds of colours. I spent an hour there and left with a bag full of beautiful yarns for my next projects. From this book:





En uit dit boek:
And from this book:







Speciaal voor de niet zo geoefende breisters onder ons heeft Phildar een boekje gemaakt met heel duidelijke uitleg voor Absolute Beginners.
For the not-so-excersised knitters Phildar made a book with very clear instructions for Absolute Beginners.





En de uitleg is ook echt niet moeilijk. Zie hieronder. Zelfs met duidelijke tekeningetjes en in kleur de verschillende maatversies.
The patterns are not very hard. Look below. With little drawings and the sizes in different colours.



En omdat ik boven de 50 euro zat, mocht ik ook nog een extra tijdschrift van Phildar uitzoeken! Ik koos deze...
And because I spent over 50 euro, I was able to take another book from Phildar with me! I chose this one...



Met dit schattige patroon voor een babyjasje erin.
With this cute pattern for a baby coat.



Maar voordat ik begin, moet ik eerst mijn oude klussen afmaken: een bal met een rammeltje erin en een babydeken van 1.20 bij 1.50 die met dit weer heel behoorlijk begint op te schieten. Mijn mannen zijn fietsen in België vandaag. Tis maar waar je zin in hebt met dit weer. Maar hopelijk kan ik de laatste 25 cm vandaag afmaken. En binnenkort natuurlijk de blije gezichten van het babytje en haar ouders voor wie hij bestemd is.
But before I get started, I need to finish my old projects first: a ball with a little rattle in it and a big baby blanket of 1.20 by 1.50 metres. I beginning to knit the last centimetres, so hopefully it'll soon be finished. My men are biking in Belgium today. I don't know why with this weather, but well...there's a hobby for everyone ofcourse....

Maar nu ga ik eerst eens mijn tabouleh opeten. Van mijn schoonmoeder kreeg ik een receptenboekje uit Frankrijk met een heerlijk recept. Het smaakt opperbest! Dus ik kruip nu weer terug op de bank met mijn kop thee, mijn tabouleh en mijn breiwerk en we gaan nog wat centimeters maken vandaag.
But first I will eat my tabouleh. I got this recipe book from my mother in law from France. It tastes like heaven! So I will retreat to my couch with my tea, my tabouleh and my needle work and make some more centimetres today.





Trouwens...alle nieuwe lezers van mijn blog: van harte welkom! Ik hoop dat jullie weer veel plezier beleven aan mijn belevenissen. Ik ben al over de honderd heen, ongelooflijk! Dat wordt tijd voor een giveaway...
To all my new blog-readers a big welcome! I hope you will enjoy my writings. I passed hundred followers yet, unbelieveble! It will be time for a giveaway soon...

9 opmerkingen:

  1. Mooi hè die grijzen van Aviso! Ik heb ze laatst ook gekocht :-) Niet in Veenendaal (wat overigens helemaal niet goed voor me is te weten dat daar ook een garen winkel zit, ik werk in Ede :-)) overigens.
    Veel breiplezier!
    Blessings, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige bollen katoen en wat een heerlijk winkeltje daar in Veenendaal iets te ver voor mij helaas ..... tabouleh ? ik ga ff googlen.

    Fijn weekend en succes met je lopende projecten... Gr. Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik weet niet waar je woont maar in Alphen aan den Rijn zit een wolwinkel waar ze nog een kleine partij Aviso hebben die echt heel goedkoop weg gaat, voor volgens mij 75 cent per bol of zo. Van de week hadden ze nog verschillende kleurtjes. Ze hebben ook een internetsite en ze verzenden ook wol. Het heet de snuffelhal.

    Die slaapzak met die kabels erin is trouwens echt beeldschoon! Die is me nooit zo opgevallen in die boekjes maar behoort nu al bij mijn favorieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. da's mooi allemaal hé ! Ik zou er bijna een baby voor willen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bedankt voor jullie reacties!
    @ Esther: Zolang je geen lange middagpauzes hebt, is er niks aan de hand...alhoewel...ze zijn op zaterdag ook open... ;-)
    @Gerda: zoek op tabouleh of taboulé, ik weet niet precies hoe je het in het NLs schrijft...
    @Marielle: wat een wereldtip, thanx! Ik kom uit het Gooi, maar ik heb een auto :o)
    Enneh...mn vriendinnen zorgen tot nu toe voor een constante baby-toevoer, maar inderdaad...wie weet ooit...

    Fijne zondag! x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben ook helemaal fan van phildar boeken en heb er de afgelopen tijd een hoop uit gemaakt. (Zie mijn blog)
    http://huizevanderlaan.blogspot.com/2011/01/klaar-en-weer-verder.html

    Heel veel plezier er mee!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Phildar koop ik ook regelmatig, er is een winkel in onze stad.

    Voor de rest koop ik voor babywol vaak Debbie Bliss. Soms via Silke in Brugge, soms op www.wolboetiek.be. Nog personen ervaring met Debbie Bliss ?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo,

    Wat een leuk blog! vraagje: ik ben op zoek naar het patroon van die kabelslaapzak hierboven (hij is echt prachtig!). Helaas kan ik nergens het boek vinden. Zou ik misschien een kopie van het patroon kunnen ontvangen? Alvast hartelijk dank voor je hulp!

    Marieke (marieke_en_france@hotmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo,

    Ik ben helemaal weg van de slaapzak met de knopen aan de zijkant. Heb jij evt het patroon voor me??? Wil je me mailen mijn adres is rowaan89@hotmail.com
    Misschien kan ik het boek nog ergens kopen??? weet jij waar???
    Smelt smelt hij is zo leuk!!!

    Heb je hem zelf al gemaakt want breien dan ben ik echt een beginner maar lijkt me zo leuk om te maken.

    BeantwoordenVerwijderen