woensdag 27 juli 2011

Happy ball

Hebben jullie dat ook wel eens...dat dingen maar niet willen lukken? Jullie dachten natuurlijk dat ik na mijn laatste blog uit de lucht was verdwenen, maar ik was druk bezig iets te maken wat op een utopie begon te lijken: de ronde bal, die ook nog babyproof moest zijn. Ik ontdekte afgelopen maand dat:
- je met zeshoeken geen bal kan maken
- je met zeshoeken en vierkanten een redelijke bal kan maken, maar dat je niet moet verwachten dat ie kan rollen
- dat ook aan mijn engelengeduld een einde komt hahaha
Maar na veel geploeter maakte ik dit: een happy, ronde, babyproof bal in blauw, groen, aqua en een toefje wit. Er liggen hier inmiddels 3 mislukte half afgemaakte ballen, maar dat mag de pret niet drukken. Deze bal is rond, dicht, stevig en gevuld met fiberfill en 3 bellen.

Do you recognise this....that things just don't work out? May be you thought I was out of the air, but I was terribly busy with a very difficult job: making a round, babyproof ball. This month I found out that:
- you cannot make a ball out of hexagons
- you can make a ball out of hexagons and squares, but don't expect it to roll
- there's an end to my patience
But after a lot of work, I made this:  a happy, round, babyproof ball in blue, green, aqua and a little white. I'm still surrounded with balls that didn't work out, but I can't complain. This ball is round, firm and filled with fiberfill and 3 bells.



Is hij niet prachtig? Het geheim? Twee halve bollen haken, versieren met vrolijke stiksels en dan netjes rondom het midden omslingeren, zodat de 2 bollen naadloos op elkaar sluiten. Ondertussen ruim opvullen met fiberfill en 3 belletjes en klaar is kees. Was dat nou alles?

Isn't it beautiful? The secret? Making two halves, decorate them with happy stitches and sew them together, so they fit together seamlessly. Fill them generously with fiberfill and the three bells and off you go. Is that all?




Voor de vrolijke noot maakte ik een zonnetje aan één zijde van de bal. Het ontstond eerst meer per toeval, maar met een kleine aanpassing werd het echt een zonnetje.

For the happy part, I made a little sun at one side of the ball. It kind of happened in the first place, but with a little attention it really became a little sun.


Als ik heel eerlijk ben, vind ik dit één van de mooiste dingen die ik ooit heb gemaakt, al was het alleen al om de gedane moeite ;-) Ik hoop dat je er blij mee bent Francien!

En nu gaat deze oma even uitblazen in haar tuintje en zich over andere dingen verbazen, waaronder deze echinacae, die vorig jaar nog half overleden op een hoopje lag...

If I am really honest, I think this is one of my best projects so far. If only for the effort ;-)
I hope you like it Francien!

And now, this granny is taking a nap in her garden, amazing herself about the echinacae, who was kind of dead last year....



Een fijne avond!
Have a nice evening!

10 opmerkingen:

  1. Ziet er echt heel leuk uit met die kleurtjes en de speciale motiefjes! En met een paar belletjes in zal dat kindje er nog veel plezier aan beleven ;) Chique!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Erg goed gelukt en ook de kleuren passen erg mooi bij elkaar! Hoe meer moeite het vaak kost, hoe meer trots je achteraf bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke bal je bent er ff bezig mee geweest maar dan heb je ook wat .........

    Gr. Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind hem ook helemaal mooi. En die versieringen die je hebt gemaakt om de naad weg te werken maken hem alleen nog maar mooier. Ook leuk om een gehaakt tasje of zo mee op te leuken, met die borduursels!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind hem prachtig geworden. Rolle hoeft niet, als je er maar mee kan gooien hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige bal, hoor, en wat een mooie kleuren heb je gebruikt! Maar als ik geweten had dat je er zo mee hebt geworsteld; op mijn blog staat een patroon (http://annekids.blogspot.com/2010/11/gehaakte-ballen.html) van een bal op precies dezelfde manier (twee helften aan elkaar naaien). Beetje mosterd na de maaltijd deze tip, sorry ;-)..
    Groetjes, Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind die bal in ieder geval geweldig.
    En een geweldig blog heb je hier ik heb me al aangemeld als volger en ben benieuwd naar meer
    Liefs Zohra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hij is echt prachtig! en wat een superoplossing 2 halve ballen... heb ooit ook es wat geprobeerd maar met minderen wordt ie echt niet zo mooi als deze! petje af hoor!

    BeantwoordenVerwijderen